Iina Pykäläinen
24.8.2021

Ensimmäinen puhelu: Afganistan

Toimitusharjoittelijan työhön mahtuu monenlaisia oppimiskokemuksia. Iina Pykäläinen aloitti elokuussa harjoittelijana Omnipressissä ja pääsi nopeasti tositoimiin.

Toisille toimittajan työ niin itsestään selvää, että on vaikeaa sanoa, mikä työssä alun perin sytytti.

Iina Pykäläisellä kipinä toimittajan työhön syttyi 13-vuotiaana, ja sitä kohti hän on päättäväisesti kulkenut. Viime vuoden keväällä hän teki Invalidiliiton Ihan sama? -podcastia yhdessä Osku Timosen kanssa.

– Podcastissa opin paljon audiotyöskentelystä. Kiinnostuin aivan uudella tavalla podcasteista ja totuin kuuntelemaan omaa ääntäni nauhalla, mikä oli ollut aikaisemmin vaikeaa. Saimme jaksoista todella hyvää palautetta, ja se oli rohkaisevaa.

Pykäläinen opiskelee neljättä vuotta Haaga-Helian journalismilinjalla ja suorittaa nyt toimitusharjoittelua Omnipressissä. Kirjoittaminen ja avarakatseisuus ovat aina olleet hänen vahvuuksiaan.

Harjoittelun aloittaminen koronan ja etätöiden keskellä ei ole helppoa, mutta onneksi pandemian pahin vaihe on jo ohi eikä harjoittelua tarvinnut aloittaa etänä.

– Olen onnellinen, että olen päässyt toimistolle, kun olen kuullut, että monet ovat joutuneet tekemään harjoittelut täysin etänä.

Kuten odottaa saattoi, toimittajan työ imaisi Pykäläisen mukaansa heti ensimmäisinä viikkoina. Ensimmäinen haastattelukin osui vahingossa suoraan eturintamaan, kun Pykäläinen haastatteli Suomen ulkoministeriön edustajaa, joka sattui juuri sillä hetkellä olemaan Afganistanissa.

Iina seuraa kiinnostuneena maailman tapahtumia, ja juuri siksi toimittajan työkin tuntuu niin kiinnostavalta ja tärkeältä.

– Vaikka mediaa monesti kritisoidaan, ihmiset eivät tietäisi mitään ilman vapaata journalismia ja tiedottamista.

 

Kuva: Timo Porthan

 

Joko luit nämä?

Kari Martiala:
Rockia senioreille

Eemeli Sarka:
Esteetön media ei kompastu sanavalintoihin

Tiina Parikka:
JAA