Google suosii suojausmenetelmän omaavia sivuja

Verkkosivujen ylläpitäjillä on riittänyt kiirettä vuoden alussa. Google ilmoitti vähän yllättäen, että hakukone suosii jatkossa verkkosivustoja, joissa on SSL-varmenne.

SSL on lyhenne sanoista Secure Sockets Layer. Se on internetin liikenteen standardi suojausmenetelmä, jolla luodaan suojattu ja turvallinen yhteys kahden tietokoneen välillä. SSL:n turvattu yhteys varmistaa, että data ja tieto, joka lähetetään selaimestasi web-palvelimeen, säilyy turvassa hakkereilta ja tahioilta, jotka ehkä yrittävät vakoilla taikka varastaa tiedon.

Jotta turvattu yhteys voidaan luoda palvelimelle, siihen tarvitaan SSL-sertifikaatti, eli SSL-varmenne. Ne ovat varsin yleisessä käytössä muun muassa verkkokaupoissa.

Tavallinen käyttäjä tunnistaa SSL-sertifikaatin parhaiten sivun url-osoitteesta. Suojatun sivun alussa näkyy protokolla https, kun suojaamattomissa s-kirjainta ei ole (http).

Sertifikaatteja on eri tasoisia ja niitä tarjoavat useat eri tahot. Jos sivustosi ylläpitäjä ei vielä ole ottanut asiaa esille, siihen kannattaa tarttua pikaisesti.

JAA