Suomi-kylä
7.6.2021

Maailmalla asuvat suomalaiset kokoontuvat virtuaaliseen Suomi-kylään 7.-13.6.2021

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Suomi-kylätapahtuma luo rajat ylittäviä kohtaamisia ja yhteisiä tunnemuistoja, avaa uudenlaista yhteiskunnallista vuoropuhelua ulkosuomalaisuudesta sekä esittelee suomalaista osaamista maailmalla. Suomi-kylän järjestää Suomi-Seura ry yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Tapahtuman mediayhteistyökumppani on Omnipress Oy.

Maailmalla on noin 2 miljoonaa suomalaistaustaista henkilöä, joista 300.000 on Suomen kansalaisia. Suomi-kylässä kohtaavat kansainväliset suomalaiset, Suomen viranomaiset, suomalaiset yritykset ja muut suomalaistoimijat. Suomi-kyläviikon aikana eduskunta tarjoaa mahdollisuuden etävierailuun Teams-yhteyden välityksellä.

Viikon aikana Suomi-kylän kävijöillä on mahdollista kokea muun muassa Euroopan lupaavimman 35 innovaattorin joukkoon valittu futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen, jonka aiheena on kaikkia askarruttava yhteisöllisyyden ja kohtaamisten tulevaisuus. Kylässä haastatellaan myös maailmankuulua nobelistiamme Bengt Holmströmiä, aiheina suomalaiset maailmalla, Suomen globaali rooli ja näkyvyys sekä maailman talouden tilanne.

Kaikille kulttuurin ystäville on tarjolla niin ikään maanantaina 7.6. klo 20 (UTC+3) legendaarinen haastattelu, kun maailmankuulua kapellimestariamme Osmo Vänskää haastattelee filmitähti Liana Kaarina.

Suomi-kylässä esiintyy myös maailmanlaajuinen ulkosuomalaiskuoro. Ainutlaatuiseen virtuaalikuorohankkeen esitykseen osallistuu kuorolaisia 30 suomalaisesta kuorosta Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta. Ulkosuomalaiskuoro esittää Jukka Kuoppamäen laulun Sininen ja valkoinen virtuaalisessa Suomi-kylässä 7. – 13.6.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta osallistuminen vaatii rekisteröitymisen. Kylä on auki koko tapahtumaviikon 24/7.

Ilmoittaudu Suomi-kylätapahtumaan >>

 

Omnipress Oy ja Suomi-Seura ry tekevät mediayhteistyötä.

JAA