27.4.2022

PRO-gaalassa palkittiin Suomen kovimmat ravintola- ja keittiöammattilaiset – juhlat Hollywood-hengessä

PRO-palkinnot jaettiin jo 20. kerran ja peräti 800 PRO-vierasta kokoontui juhlimaan ammattitaitoa Helsingin Messukeskukseen torstaina 21. huhtikuuta. Tuomariston valinnat julkistettiin istuvan illallisen lomassa. Illan päätähtinä olivat viidessätoista eri sarjassa ehdolle asetetut ammattikeittiön ja ravintolan ammattilaiset.

Juhla osui tilanteeseen, jossa ravintola- ja keittiöväki kaipaa kipeästi kannustusta. Nyt jos koskaan oli tarve nostaa esiin ja palkita ammattikeittiö- ja ravintola-alan osaajia. PRO-palkinnot ovat keino osoittaa arvostusta niin yksittäisille tähdille kuin koko alalle. Arvostusta tarvitaan, jotta alalla riittää tekijöitä jatkossakin.

PRO22 Ammattikeittiön työntekijä ja Lehdistön palkinnon voittaja Marjo Niskanen.

PRO-finalistit edustavat koko maan ammattilaisia. Pääpaino on etenkin ravintolan ammattilaisten sarjoissa väkirikkaalla pääkaupunkiseudulla, mutta työn sankareita löytyy vuosittain Pohjois-Suomea myöten. Ammattikeittiöpuolella työnantajat ovat miltei kaikki isoja yrityksiä, kun taas ravintolapuolella parhaista parhaat ovat usein pienten toimijoiden työntekijöitä.

PRO-gaala on monelle vuoden kohokohta. Suuri vierasmäärä kokoaa yhteen alan päättäjät, ja juhlassa yksinkertaisesti tapaavat ”kaikki”. Viihteen ja yllätysten rima on korkealla, ja tapahtuman vieraat ovat nauttineet valtavasta elämysten kirjosta kahdenkymmenen vuoden aikana. PRO-gaalan jatkuvan laadun takeena on ammattilaistiimi, erityisesti kylmähermoinen tuottaja Jussi Mänty ja idearikas, laajan taiteilijaverkoston tunteva käsikirjoittaja Jukka Kuronen.

PRO-gaalaa ei kuitenkaan olisi ilman Omnipressin tuottamaa Aromi-lehteä. On siis syytä muistaa, että oma tiimimme ahkeroi gaala-asioiden parissa vuoden ympäri. Sponsorisopimuksia, loistokkaita juttuja lehdessä, markkinointia ja myyntiä.

Vuoden 2023 tapahtuma järjestetään jossakin päin Helsinkiä ja tavoitteena on tammikuu. Vaikka tapahtumataloja on paljon, ei valtavalle istuvalle illalliselle etkoineen ja jatkoineen ole montaakaan vaihtoehtoa. Tulppa on nimittäin nyt irti – kahden vuoden patoutunut tarve kohdata ihmisiä on saanut kaikkien varauskalenterit täyteen!

PRO-gaalan rooleissa 21.4.2022

  • Vastaava tuottaja, Nina Harlin, Omnipress
  • Tuottaja, Jussi Mänty, The Unit
  • Käsikirjoittaja ja ohjaaja, Jukka Kuronen, Showteam Jukka K.
  • Hovimestari, Miia Hakio, Compass Group
  • Keittiömestari, Arttu Laakso, Compass Group
  • Tekninen tuottaja, Jetti Loimula, Creative Technology
  • Juontajat Susanna Laine ja Janne Kataja
  • Voice Over, Lauri Saarilehto
  • Esiintyjä, Stig
  • Bändi, Katja Lappi -band feat. Lauri Mikkola, Heini Ikonen

Tapahtuman Event value score: 2 % huonot, 28 % neutraalit, 60 % huiput. 

 ”Hyvä, hienosti suunniteltu tilaisuus. Hyvät järjestelyt, todella hyvät ruuat. Nyt oli hyvät vetäjät Susanna ja Janne, osasivat arvostaa tilaisuutta, mutta ripaus huumoria. Olivat perehtyneet asiaan. Suuri kiitos hyvistä järjestelyistä!”

 ”Hyvin järjestetty tilaisuus. Riittävästi tilaa ja kaikki toimi hienosti. Oli mukava nähdä pitkän tauon jälkeen ihmiset yhdessä ja iloisella mielellä ilman koronan painetta.”

Kuvat ja voittajat löydät osoitteesta propalkinnot.fi. Aromi-lehden toimitus on ahkeroinut tapahtumasta valtavan määrän juttuja, kurkkaa avecmedia.fi.

Teksti: Nina Harlin
Kuvat: Aki Rask

Omnipress on ammattimedian osaaja, joka julkaisee Aromi-lehteä ja lanseerasi tammikuussa 2022 uuden avecmedia.fi -palvelun ruuan, juoman ja tapahtumien ammattilaisille. Vuosittain järjestämämme PRO-gaala kerää yhteen ravintola-alan ammattilaiset. Tapahtumiimme kuuluvat myös Evento Awards sekä Evento Date ja olemme asiakkaittemme mukana lukuisilla messuilla.

JAA