23.1.2023

PRO-gaalassa rentoa glamouria – Suomen parhaat ammattikeittiöiden tekijät palkittiin

Aromi-lehti palkitsi Suomen ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat ammattilaiset PRO-tunnustuspalkinnoilla 670 juhlavieraan voimin Kaapelitehtaalla Helsingissä keskiviikkona 18.1.2023.

PRO-palkinnot jaettiin jo 21. kerran. Tunnustuspalkinnoilla juhlistetaan alan kovaa osaamista ja kohennetaan koko alan arvostusta. Aromin ohella vuosi sitten lanseerattu avecmedia.fin toimitus oli juhlahumussa näkyvästi mukana.

Kova taso, uusia tekijöitä
PRO-kilpailun merkitys on vuosi vuodelta kasvanut. Tänä vuonna ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli enemmän kuin koskaan ja taso oli kova. Uutena PRO-sarjana oli Vuoden tulokas, sillä ala tarvitsee tulevaisuuden tekijöitä.

PRO-gaala uudistui monellakin tapaa. Uutena tapahtumapaikkana oli rosoinen Merikaapelihalli Kaapelitehtaalla, johon loihdittiin ammattilaisten käsissä rentoa glamouria.

Tekijätiimi uudistui niin Omnipressin kuin kumppaneidenkin osalta.

Omnipressissä PRO-kilpailusta ja gaalasta vastasi toimitusjohtaja Sari Mikkonen-Mannila.

Aromin ja Avecmedian toimitus Outi Tuomivaaran johdolla huolehti niin etukäteen, livenä kuin jälkikäteenkin medianäkyvyydestä.

Uutena tuottajana aloitti ruoka- ja juoma-alan tapahtumissa mainetta niittänyt Erika Laine.

Kilpailukoordinaattorina toimi kokenut PRO-tekijä Johanna Paju.

Tekniikasta ja somistuksesta vastasi ensi kertaa Eventgarden Arne Landtmanin johdolla.

Keittiömestarina toimi vuoden 2022 PRO-finalisti Krista Kyytsönen / Restel.

Juontajina yleisöä viihdyttivät Krisse Salminen ja Jarkko Tamminen.

Illan yllätysesiintyjä oli Anssi Kela bändeineen.

Kuvassa vas. Keskisuomalainen-konsernin ravintolapäällikkö Jaana Linna, Omnipressin toimitusjohtaja Sari Mikkonen-Mannila, Avecmedian päätoimittaja Outi Tuomivaara ja Keskisuomalainen-konsernin digitaalisen liiketoiminnan johtaja Kirsi Hakaniemi. Kuva: Eero Kokko

Huikea oman talon tapahtuma
PRO-gaalan juhlahumussa oli mukana myös Keskisuomalainen-konsernin ravintolapäällikkö Jaana Linna Jyväskylästä. ”Olen ensimmäistä kertaa mukana PRO-gaalassa ja vasta nyt ymmärrän, miten iso ja merkittävä tapahtuma on kyseessä. Täällä on huikea tunnelma, upeat puitteet, glamouria ja iloisia ihmisiä juhlimassa, joten aion nauttia täysin siemauksin illasta. Erityisen tästä illasta tekee mielestäni se, että kyseessä on oman talon järjestämä tapahtuma”, Linna fiilisteli gaalaillan tunnelmia.

Kuva: Aki Rask

JAA