2.6.2023

Selkovantaalainen palkittiin Vuoden selväsanaisena

Vantaan Sanomien kuukausiliite Selkovantaalainen on Suomen ensimmäinen media, joka julkaisee paikallisia sisältöjä selkokielellä. Muun muassa tästä syystä yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman valitsi sen Vuoden selväsanainen -palkinnon saajaksi.

Joka toinen vuosi jaettava palkinto annetaan henkilölle tai taholle, jonka toiminnan ansiosta ansiosta selkokieltä tarvitsevien ihmisten on helpompi toimia yhteiskunnassa, esimerkiksi äänestää, käydä museossa ja hoitaa omia asioitaan.

– On hienoa, että Selkovantaalainen tekee yhteistyötä Vantaan kaupungin kanssa. Toivon, että Selkovantaalainen toimii esimerkkinä myös muille kaupungeille, Kristina Stenman sanoo perusteluissaan.

Palkinto jaettiin selkokielen päivän seminaarissa Tampereella 29. toukokuuta.

Selkovantaalainen noteerattiin myös aikakauslehtien vuotuisessa Edit-kilpailussa. Uudessa Erikois-Edit-sarjassa palkittiin henkilö, yhteisö tai teko, joka on edistänyt sananvapautta, moniäänisyyttä tai demokratiaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Palkitsemisen peruste voi olla myös tärkeiden aiheiden nostaminen julkiseen keskusteluun tai journalismin, median tai lukutaidon kehittäminen. Tässä sarjassa Selkovantaalainen palkittiin kunniamaininnalla. Sarjan voitti Apu Juniorin ukrainankielinen numero. Kunniamaininnan sai Selkovantaalaisen lisäksi Osakesäästäjien Viisas Raha -lehti, joka toteutti keväällä 2022 numeron, jossa kuviin nostettiin ainoastaan naisia.

Selkovantaalainen on saanut Selkokeskuksen selkotunnuksen vuodelle 2023. Sen sisällöntuotannosta ja ulkoasusta vastaa Omnipress.

Katso uutinen palkitsemistilaisuudesta Ylen uutiset selkosuomeksi https://areena.yle.fi/1-64177114

JAA