Yli puolet aikuisväestöstä käyttää yhteisöpalveluja

— verkossa seurataan medioita ja haetaan tietoa tuotteista ja palveluista

Vuonna 2016 suomalaisista 88 prosenttia 16–89-vuotiaista käytti internetiä. Alle 55-vuotiaista sitä käyttivät lähes kaikki. Monta kertaa päivässä nettiä käytti 72 prosenttia suomalaisista. Osuus kasvoi viisi prosenttiyksikköä edellisestä vuodesta.

Internet on nykyään mukana ja käytettävissä jatkuvasti. Liikkeellä ollessa sitä käytetään ennen kaikkea matkapuhelimella. 65 prosenttia oli käyttänyt internetiä matkapuhelimella kodin ja työpaikan ulkopuolella. Tabletilla nettiä oli vastaavasti käyttänyt 24 prosenttia.

Verkkolehtiä lukee kolme neljästä

Yleisimmin internetiä käytetään asioiden hoitamiseen, tiedonhakuun, viestintään ja medioiden seuraamiseen. Verkkopankkia oli vuonna 2016 käyttänyt viimeisten kolmen kuukauden aikana 81 prosenttia 16–89-vuotiaista.

Sähköpostia oli käyttänyt 79 prosenttia ja yhtä usea oli hakenut netistä tietoa tuotteista ja palveluista. Myös viranomaisten ja muiden julkisten palvelujen sivuilta haettiin tietoa yleisesti, (72 %).

Verkon medioista suosituimpia ovat verkkolehdet ja televisiokanavien uutissivut, joita oli lukenut 74 prosenttia.

Yhteisöpalvelujen suosio kasvaa aikuisten parissa

Yhteisöpalveluiden suosion kasvu jatkui vuonna 2016 kaikissa ikäryhmissä lukuun ottamatta 16–24-vuotiaita. 56 prosenttia 16–89-vuotiaista oli seurannut yhteisöpalvelua viimeisten kolmen kuukauden aikana. Osuus kasvoi kolme prosenttiyksikköä edellisestä vuodesta. 16–24-vuotiaiden ikäryhmässä yhteisöpalvelua seuranneiden osuus laski neljä prosenttiyksikköä 89 prosenttiin.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö -tutkimuksesta 2016. lue koko tutkimus täältä.

JAA