14.4.2023

Viisas Raha ja Selkovantaalainen Editkilpailun finaalissa! 

Viisaan Rahan numero 3/2022 sekä Selkovantaalaisen lanseeraus on valittu Aikakausmedian järjestämän Editkilpailun shortlistalle Erikois-Edit-sarjassa.

Osakeliiton Viisas Raha erikoisnumero herätti keskustelua sijoitus- ja talousmaailman sukupuolittuneisuudesta antamalla äänen naisille ja nostamalla kuviin vain naisia. Erikoisnumero teki näkyväksi myös journalististen valintojen merkitystä lukijoille.

Selkovantaalainen on Suomen ensimmäinen selkokielinen paikallislehti. Vantaa on Suomen monikulttuurisin kaupunki, jossa puhutaan 120 kieltä. Helpolla suomen kielellä tehty media mahdollistaa sen, että myös heikosti suomea osaavat tietävät, mitä kaupungissa tapahtuu.  

– Olemme tärkeitten yhteiskunnallisten muutosten keskiössä asiakkaittemme kanssa. Medialla voi vaikuttaa ja otamme tämän ammattiraadin tunnustuksen ilolla vastaan, toteaa Omnipressin toimitusjohtaja Sari Mikkonen-Mannila kahdesta finaalipaikasta.

Erikois-Editillä palkitaan henkilö, yhteisö tai teko, joka on edistänyt sananvapautta, moniäänisyyttä tai demokratiaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Palkitsemisen peruste voi olla myös tärkeiden aiheiden nostaminen julkiseen keskusteluun tai journalismin, median tai lukutaidon kehittäminen. Edit-kilpailun voittajat julkistetaan Editgaalassa 25. toukokuuta.

www.editkilpailu.fi/shortlistat

JAA