27.9.2021

Kunnossapidon muuttuvat kasvot

Kunnossapito on muuttunut mekaanisesta suorituksesta huipputeknologiaa edellyttäväksi osaksi teollisuuden kehitystä. Maintworld-lehti on mukana globaalissa kehityksessä ja valmiina hyppäämään kunoossapitoalan uudelle aikakaudelle.

Valoa on jo näkyvissä tunnelin päässä! Maailma on vähitellen avautumassa myös kansainvälisten messutapahtumien osalta, vaikka tilanne teollisuudessa näyttikin vielä puolisen vuotta sitten lähes katastrofaaliselta koronapandemian ja sen laajojen vaikutusten vuoksi.

Kansainvälisen kunnossapitoalaa käsittelevän Maintworld-lehden myyntijohtajana olen seurannut läheltä, miten pandemia on vaikuttanut teollisuuden alan toimijoihin. Monet yritykset ovat joutuneet epävarmoina aikoina pienentämään markkinointibudjettejaan, ja samalla kansainvälisiä messutapahtumia on viimeisten puolentoista vuoden aikana peruttu toinen toisensa jälkeen tiukkojen koronarajoitusten takia.

Ennen koronapandemian puhkeamista vierailin yli 30:ssä teollisuus- ja huoltotapahtumassa vuosittain, kaikilla mantereilla. Nämä tilaisuudet ovat antaneet minulle mahdollisuuden nähdä konkreettisesti kunnossapidon muuttuvat kasvot.

Vuosia sitten huolto- ja kunnossapitoalan työtehtävät miellettiin mekaanisiksi ”sinikaulustöiksi” – ei kovin jännittäviksi, mutta kuitenkin tärkeiksi tuotannon jatkuvuuden kannalta. Nykyään jo hyvin ymmärretään, että kunnossapito on olennainen osa teollisuuden ydintä ja sen suunnittelua. Kunnossapidon kauneus ja samalla monimutkaisuus piilee siinä, että se on luultavasti ainoa osaamisalue, joka on aina läsnä kaikilla teollisuuden aloilla.

Kunnonvalvonnan taustalla oleva teknologia on tehnyt kvanttihypyn viime vuosina. Edistystä on tapahtunut monella eri saralla – älykkäistä laakereista 3D-kartoitukseen ja monimutkaisista IT-ohjelmista digitaaliseen viestintään.

Uusia ratkaisuja kehitetään jatkuvasti, kun teollisuus etsii keinoja tehostaa tuotantoaan alati kiristyvässä kilpailuympäristössä.

Kiertäessäni työni puolesta ympäri maailmaa olen huomannut, että viesti on kaikilla mantereilla sama: digitaalisen teknologian kehittäminen on jokaisen teollisuudenalan toimijan tavoitteena. Siitä puhutaan ja siihen myös organisaatioissa panostetaan.

Me Maintworldissa haluamme, että julkaisu heijastaa kunnossapitoalan uutta aikakautta ja tarjoaa lukijoille ajankohtaista tietoa alan uusimmista suuntauksista.

 

Kyle Portman vastaa Maintworld-lehden mediamyynnistä. Jos haluat yrityksesi näkyvän Maintworldin sivuilla, ota yhteyttä kyle.portman@media.fi.

Maintworldin ja myös suomenkielisen Promaint-lehden sisällöistä voit keskustella päätoimittaja Nina Garlo-Melkkaan kanssa nina.garlo@media.fi. Nina osaa myös auttaa, jos sinun teollisuusalan yrityksesi kaipaisi apua sidosryhmien tavoittamisessa sisällön keinoin.

Kuva: Eemeli Sarka

JAA