”Havaijilaisissa ja meissä suomalaisissa on paljon samaa”

Pohjanmaalta maailmalle matkannut Tapani Vuori johtaa Havaijilla ainutlaatuista matkailukohdetta, joka toimii yhdessä osavaltion kanssa ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja meriluonnon suojelemiseksi. – Havaijilainen kulttuuri on läheisessä yhteydessä ympäröivään luontoon, ja sitä meidän on suomalaisina helppo arvostaa, hän sanoo.

Lue lisää

Nainen daisaridoristen takana

Nina Myllymäki on moniammattilainen ja Pohjoismaiden ainoa naispuolinen rekkamaalari. Vaikka Nina luo ympärilleen kaikkea kaunista, niin hänen oma elämänsä on ollut kuitenkin vakavan sairauskierteen takia neljästi katkolla.

Lue lisää

Orion aikoo kasvaa puolella

Viime vuonna yli miljardin liikevaihtoon yltänyt Orion aikoo kasvaa puolentoista miljardin euron yhtiöksi 2025 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää omien alkuperälääkkeiden menestystä.

Lue lisää

Laatua jatkuvatoimisella lääkkeiden valmistuksella

Jatkuvatoimisella valmistuksella voidaan tuottaa laadukkaampia tabletteja pienemmällä jätemäärällä ja nopeammin kuin eräperusteisella valmistuksella, mutta valmistajien täytyy vielä ratkaista lääke-erien jaotteluun ja materiaalien jäljitettävyyteen liittyviä kysymyksiä.

Lue lisää

”Hyvä ruoka on onnellisuuden perusta”

Maailman parhaaksi ruokakaupaksi valitun K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala uskoo vahvasti tunteen voimaan. 2020-luvulla ruokakauppa ei hänen näkemyksensä mukaan pärjää, ellei se herätä asiakkaissa tunteita ja sovi heidän arvomaailmaansa.

Lue lisää

5G-markkinoiden supersykli käynnistyy

5G-verkkoja rakennetaan tänä vuonna kiivaasti ympäri maailman. Ericsson haastaa jo Huaweita kärkipaikasta, mutta Nokialla on pitkä takamatka kiinni kurottavana.

Lue lisää

Mitalitoivo Lizzie Armanto suuntaa Tokion kesäolympialaisiin

Lizzie Armanto on yksi Suomen suurimmista mitalitoivoista ensi kesän Tokion kesäolympialaisissa, sillä lautailutähti lukeutuu lajin huippuihin maailmassa. Armantolla on Suomen ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaisuus, joka mahdollistaa hänen osallistumisensa olympialaisiin Suomen edustajana.

Lue lisää

Arvoyhtiöllä kasvunäkymiä

Raisio onnistuu miltei mahdottomassa: olemaan arvoyhtiö, jolla on hyvät kasvunäkymät.

Lue lisää

Laiva on lastattu lääkevarastolla

Turun Hirvensalon apteekki on linkki meren ja mantereen välillä. Apteekin proviisori toimii laiva-apteekin tarkastajana Turun Pansiossa.

Lue lisää

Kestävä kehitys on sataman kärkihanke – Hiilipäästöistä eroon vuoteen 2035

Helsingin Satama on ottanut kestävän kehityksen kärkihankkeekseen. Fossiilisten polttoaineiden käyttö vähenee ja tavoitteena on hiilineutraali satama vuonna 2035. Toimitusjohtaja Ville Haapasaari kannustaa satamissa toimivia operaattoreita samaan aikaan merkittäviin päästövähennyksiin.

Lue lisää