Alban omaa tyyliä ovat reilut annokset. On tärkeää, että majoittujille ei jää illallisen jälkeen enää nälkä.

Tunnustettu huippukeittiö

Hotelli Alban ravintolalle on myönnetty Paistinkääntäjien kilpi, La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs -järjestön korkein tunnustus. Se on osoitus ruoka- ja palvelutuotteiden korkeasta tasosta.

– Finlandia Hotels -ketju on erinomainen markkinointiketju meille, Hotelli Alban keittiömestari Lotta Hirvanen kiittää.

– Hotellin asukkaat ovat meille tärkeä asiakaskunta, ihan ykkösjuttu, vaikka toki meillä järjestetään paljon juhlatilaisuuksia ja á la cartea käyvät syömässä muutkin asiakkaat kuin hotellivieraat. Lähialueen yritykset käyttävät tiheään kokoustiloja ja tuovat asiakkaitaan edustuslounaille. Asiakkaita tulee myös aivan vieressä toimivasta yliopistosta.

– Keski-Suomessa on vaikeaa saada ammattitaitoista henkilökuntaa, joten joudumme ottamaan roolin myös kouluttamisessa. Siksi meillä on töissä paljon ihmisiä, jotka ovat ”kasvaneet” täällä talossa. Haluamme vahvistaa työntekijöidemme osaamista ja tuemme heitä opinnoissa.

Lotta Hirvasen mukaan oikea asenne on suunnattoman tärkeä asia.

– Keittiötyössä on tärkeää, että henkilökunta löytää juuri sen oikean jutun, josta tässä työssä, ruoanvalmistuksessa, on kysymys. Pitää olla kipinää, että laatu pysyy korkeana.

Laajalta ruokalistalta jokaiselle jotakin

Hotellin asiakaskunta on perinteisesti laaja, ja asiakkaita palvellaan parhaalla mahdollisella tavalla. Hotelliasukkaiden ei tarvitse lähteä hyvän ruoan perään kaupungille.

– Haluamme palvella kaikkia ja siksi á la carte -listamme on niin laaja, sopivia annoksia pitää olla joka kukkarolle, sillä emme halua säikyttää tavallisia lomalaisiakaan. Silti esimerkiksi päivälliseksi pitää olla tarjolla upeaa ruokaa, Hirvanen kuvailee.

– Tietoisesti me emme ole halunneet mennä kuitenkaan fine diningiin, koska Alban omaa tyyliä ovat reilut annokset. On tärkeää, että majoittujille ei jää illallisen jälkeen enää nälkä.

Iltakokkien pitääkin olla hyvin perehtyneitä listaan, jotta ruoka pysyy laadukkaana. Illalla yötahti on kova ja annosten pitää valmistua nopeasti ja helposti. Siksi hyvin suunniteltu ruokalista ja huolellinen esivalmistelu on ensiarvoisen tärkeää.

Teksti ja kuvat Kari Martiala

JAA